ZAMAN KAVRAMI VE ALLAH

Zaman: Bir işin, bir oluşun içinde geçtiği, geçeceği veya geçmekte olduğu süre, vakit TDK

Aslında zaman denen kavram gerçekten var mı? Yoksa tamamen bir kabulden mi ibaret? Dünyanın oluşumundan bu yana 6 milyar yıl, kainatın oluşumundan bu yana 14 milyar yıl mı geçmiştir? Yaşınız gerçekten 30 mu? Bir yakınınız 4 sene önce mi vefat etti?

Kullanılan saat, kronometre, güneş saati, kum saati ve benzeri aletler gerçekten zamanı ölçüyor mu? Saat durduğunda, kronometre durduğunda, güneş saatine zaman ölçmesini sağlayan güneş olmadığında, kum saatindeki delikten akan kum bittiğinde zaman da duruyor mu? Gerçekten ölçülen şey zaman mı? 

Duvardaki saate aynı anda bakan, biri şiddetli diş ağrısı çeken, diğeri sağlıklı olan iki kişiden, saatin ölçtüğü bir dakikalık değişim neden şiddetli ağrısı çeken kişi için geçmeyen yıllar gibi gelir?Aynı anda bir eğlence merkezine giren eğlenceyi seven biri için zaman çarçabuk geçerken, eğlence merkezlerinden hoşlanmayan biri için zaman geçmek bilmez. Hal bu ki eğlence yerine giriş çıkışları için saatin gösterdiği değeri her iki kişi de aynı görmüştür.
Neden düğünde evlenen çiftler için zaman akmak bilmezken, piste çıkıp döktüren kişiler için zaman çabucak geçmiştir?
Ya da bir karınca için 10 metrelik yol geçmek bilmezken, bir insana göre birkaç saniyede gidilebilecek bir mesafedir. Ameliyat masasında ameliyat eden doktor için zaman geçmek bilmezken, hasta için zaman neden durur, neden öyle hisseder? Uyuyan biri çocuğun başında hiç bir şey yapmadan bekleyen insan için zaman geçmek bilmezken, uyuyan çocuk için uyandığında san ki bir kaç dakikalık zaman geçmiş gibidir.
Ölçülen şey aynı ise neden insanların yaşadıkları duruma ortama mekana göre zaman algıları farklıdır?
Yoksa zaman denen kavram , bir olayı referans alarak, başka bir duruma devindiğinde , bu olayı açıklayabilmek için bir dösterge yapmaktan mı ibarettir? Duran birşey için zaman geçer mi?Bütün kir ve pisliklerden arındırılmış, dış ortamda bağlantısı kesilmiş bir odada, duvara asılmış bir tablo için, oda dışında geçen yüz sene, kendisi için de geçmiş midir? Tabloyu asan kişi muhtemelem ölmüşken, tablo için zaman geçtiyse nasıl olur da bozunmadan o şekilde kalmıştır? Müzedeki ortamlar gibi. Yok sa zaman hareketli varlıklar için midir? Peki Tabloyu asan kişi hareket etmeden dursaydı? Ölür müydü ve ya yaşlanır mıydı?

Örneğin Hz. İsanın doğumunu sıfır kabul edip , Dünya'nın Güneş etrafındaki hareketinin bir turunu bir yıl olarak kabul etmek mi zamandır? Ya da Hz.Muhammedin hicretini sıfır kabul edip, ayın dünya üzerindeki dolanımını bir yıl olarak kabul etmek mi bir yıldır? Hangisi doğrudur?
Evrenin yaratılışından bu yana hesaplamalara göre 14 milyar yıl geçmiştir. Peki neye göre? Dünyanın Güneş etrafında bir turunu bir yıl kabul etmeye göre. Peki Ay'ın Dünya etrafında dönüşünü bir yıl kabul edersek? O zaman evrenin yaşı 14,45 milyar yıl olmaz mı?
Samanyolu Gök Adası kendi etrafında bir turunu, Dünyanın güneş çevresinde bir turunu bir yıl kabul ettiğimizde 
225 000 000 ( ikiyüz yirmi beş milyon ) yıl dır.
Peki ya bir yılı Samanyolu Gök Adasının kendi etrafında dönüş süresi olarak alsak?
O zaman Evrenin yaşı 6,22 yıl olmaz mı?
Peki Evren , Dünyanın güneş etrafında dönüşünü bir sene kabul eden anlayışa ve kabul edilmiş kurala göre , 14 milyar yaşında iken, biz bu kabulü bir kenara bıraksak, evrenin oluştuğu kabul edilen 14 milyar yılı bir devinim kabul etsek...
Ne dersiniz?? Evren şu an 1 yaşında olmaz mı??
Yani aslında şunu görmez miyiz?
Kabul edilen oran ne kadar büyükse zaman sıfıra yaklaşıyor.
Buradan şu sonuca ulaşamaz mıyız?
Kudreti sonsuz Allah ve Kuranı kerimde anlatılan sonsuz cennet ve sonsuz cehennem hayatı nasıl olur sorularına verilecek cevap işte bu şekilde olmaz mı??
Bence olur? Neden olmasın?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder